Workshop Boekhouden voor de DIY ondernemer

Starten met ondernemen

En dan denk je, leuk, een eigen bedrijfje starten. Maar er komt veel bij kijken, zoals bijvoorbeeld een website maken. En dat is toch wel een dingetje.

Een website bouwen en onderhouden, ach het is zo makkelijk zeggen ze. Nou dat valt even tegen.  Niet alleen een domeinnaam registreren, maar ook snappen hoe je een SSL certificaat aan je domeinnaam koppelt. En dan nog WordPress, hét website bouwprogramma. Ondertussen weet ik veel van WordPress, maar nog lang niet alles.

En om je website te verbeteren moet deze ook gekoppeld worden aan allerlei plugins. Dit om de leesbaar te optimaliseren en je website makkelijk te laten vinden in de Google Search Engine via SEO. Allemaal termen waar ik eerder nog nooit van had gehoord.

Want zo simpel is het allemaal niet.

Administratie

Waarschijnlijk net zoals jouw administratie. Het ondernemen, dat lukt je wel. Die website, ach, met een beetje hulp. Maar dan die administratie. Waar moet je beginnen en wat voor eisen worden er wel niet allemaal gesteld…. Elke maand of kwartaal een aangifte Omzetbelasting (BTW) indienen en elk jaar een aangifte Inkomstenbelasting. En dan nog een balans en een resultatenrekening???

Voor mij is dit allemaal gesneden koek, maar ik kan me voorstellen dat je als loodgieter of coach, geen kaas hebt gegeten van boekhouden. En als je dan net begint en nog weinig inkomsten hebt, heb je vaak geen geld over voor een boekhouder. Dat is één van de redenen waarom ik heb besloten een workshop in boekhouden te gaan geven.

Workshop

In deze workshop neem ik je mee in de wereld van Dagboeken, Journaalposten, Balansen en Resultatenrekeningen. Daarbij leer je hoe je in Excel je boekhouding kan bijhouden en hoe de cijfers voor je aangifte Omzetbelasting bijna vanzelf tevoorschijn komen. Dan krijg je ook een balans en resultatenrekening voor de aangifte Inkomstenbelasting er automatisch uit en een kind kan de was doen. Ja, het hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet wel weten waar je mee bezig bent. En dat kan ik je bijbrengen.

De workshop wordt op 15 juli 2019 gegeven in buurtcentrum De Pelikaan in Krommenie vanaf 8:30 tot 12:30 uur. De kosten hiervoor zijn met een éénmalige zomervakantiekorting EUR 100 ipv EUR 150 (ex btw).

Meld je aan via het Contactformulier of via een PB via mijn Esthers Boekhouding op Facebook: https://www.facebook.com/Esthersboekhouding.

Ik hoop je snel te zien!

Laat een reactie achter